Tι είναι η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Γράφει η Ειρήνη Βούλγαρη

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι ο κρατικός έλεγχος και η συνεχής καταγραφή σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων κάθε δραστηριότητας των πολιτών ενός κράτους μέσω ηλεκτρονικών αλγορίθμων. Η πρακτική αυτή καταργεί την προσωπική ελευθερία, την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία επιλογών του πολίτη. Είναι δυνητικά μέσον επιβολής παράνομων κρατικών φόρων, διακρίσεων και καταναγκασμού των πολιτών για υιοθέτηση συγκεκριμένων συμπεριφορών και ενεργειών, οι οποίες είναι επιθυμητές από τους "εταίρους" του κρατικού αυτού ελέγχου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να επιβάλλει αυτού του τύπου την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στις χώρες-μέλη της μέσω των Συνταγματικών της Συνθηκών.

Ο τρόπος επιβολής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι στοχεύει
στην πλήρη κατάργηση
της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών μετετράπη σε Υπουργείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για το λόγο αυτό.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η τεχνολογία αιχμής είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να είναι ωφέλιμο για τους πολίτες του κράτους εκείνου που έχει πραγματική δημοκρατία, και του οποίου οι πολίτες σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον. Το δημοκρατικό Σύνταγμα ενός τέτοιου κράτους περιέχει νόμους που απαγορεύουν τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών για επικίνδυνους για τη ζωή, την προσωπική ελευθερία, την οικογενειακή ζωή, και την ηθική σκοπούς.

Το δημοκρατικό Σύνταγμα ενός τέτοιου κράτους όχι μόνο αποτρέπει τον εξαναγκασμό των πολιτών να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς, ή άλλους υψηλής τεχνολογίας τρόπους για τις δραστηριότητές τους, αλλά και διώκει τέτοιου είδους άμεσο ή έμμεσο εξαναγκασμό, ως έγκλημα κατά της ζωής και της ελευθερίας του ατόμου. Τέλος, περιέχει αυστηρότατους νόμους κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος, της  προπαγάνδας, της παραποίησης δεδομένων, και όλων των παράνομων και εγκληματικών δραστηριοτήτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Αντίθετα, σε μια χώρα που διευθύνεται από μη δημοκρατικούς θεσμούς, και που ευρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικού ελέγχου λόγω αδυναμίας αποπληρωμής δανείων, όπως είναι η Ελλάδα από το 2010, η υιοθέτηση  της ηλεκτρονικής τεχνολογίας αιχμής, παράλληλα με τις ωφέλειες που έχει κομίσει στον τομέα της ενημέρωσης (διαδίκτυο) και της επικοινωνίας, έχει φέρει και επικίνδυνες προπαγάνδες πλύσης εγκεφάλου των νέων, ανηθικότητα και εγκληματικότητα, μέσω ενός ανεξέλεγκτου σχεδόν διαδικτύου.

Το πλέον επικίνδυνο όμως στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι η ηλεκτρονική τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και από τους δανειστές της χώρας για την επιβολή Οργουελικού καθεστώτος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των δεδομένων και των δραστηριοτήτων του κάθε Έλληνα πολίτη.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρχικά, και στη συνέχεια οι κατοχικές κυβερνήσεις (2010 έως σήμερα) εκτελώντας πειθήνια τις εντολές των δανειστών, μας μετατρέπουν σε υποχρεωτικούς χρήστες των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων για κάθε δοσοληψία μας με το κράτος, με τις τράπεζες, με τα νοσοκομεία, με τα σχολεία, με τις αγορές και με τις εφορίες, μέσω ατομικών ηλεκτρονικών κωδικών.

Η κυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτίθεται να ολοκληρώσει το ηλεκτρονικό panopticon στην Ελλάδα με επιβολή ηλεκτρονικής κάρτας πολίτη πολλαπλών χρήσεων. Αυτό καταργεί τελείως ό,τι ελευθερία μας έχει απομείνει. Κανείς από μας δεν πρέπει να δεχθεί την αριθμοποίηση στο "εκσυγχρονισμένο" Νταχάου της Ελλάδας της τρόϊκας.

Η δανειακή σύμβαση διευκόλυνσης και τα μνημόνια έχουν ως όρους, εκτός από τον απεμπολισμό της εθνικής κυριαρχίας μας σε όλα τα επίπεδα και την υποθήκευση όλης της Ελλάδας έναντι του χρέους, και κάτι άλλο, το οποίο το αποκαλούν απλώς "διαρθρωτικές αλλαγές", ώστε να μην ξέρει ο πολύς κόσμος περί τίνος πρόκειται. Γιατί πρόκειται για την ηλεκτρονική "διακυβέρνηση" σε όλους τους τομείς, και για την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικής κάρτας του "πολίτη" ή ηλεκτρονικού κωδικού του "πολίτη".

Η πρώτη δανειακή σύμβαση τουλάχιστον, τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι, καθορίζουν αναλυτικά την υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής δικτατορίας σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στις εμπορικές συναλλαγές και στις απλές αγορές, αλλά και στην άσκηση όλων των επαγγελμάτων,  στην υγεία, στην παιδεία, στην παροχή δημοσίων υπηρεσιών, στην παροχή νερού, τροφίμων και ενέργειας, κλπ.

Αυτής της μορφής η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι το μέσον για να επιτευχθεί παγκόσμιος ηλεκτρονικός έλεγχος ναζιστικού τύπου σε κάθε άνθρωπο επί γης, τον οποίον αποκαλούν Παγκόσμια Κυβέρνηση και παρουσιάζουν ως "τεχνοκρατική ουτοπία".

Παρακολουθείστε τις διαμετρικά αντίθετες απόψεις του (τέως) πρωθυπουργού , Γ. Παπανδρέου, και του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Νick Clegg, για την "κάρτα του πολίτη" εδώ.

H κυβέρνηση συνασπισμού των Cameron και Clegg του Ηνωμένου Βασιλείου κατάργησε το νομοσχέδιο για την  ηλεκτρονική ταυτότητα και τις βάσεις δεδομένων που είχε ήδη δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Brown για τους Βρεττανούς πολίτες, και απέσυρε από την κυκλοφορία όλες τις ηλεκτρονικές ταυτότητες που είχε εκδώσει η κυβέρνηση Βrown για τους μετανάστες.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις προώθησαν τη χρήση ηλεκτρονικών καρτών ή ηλεκτρονικών κωδικών υγείας, φορολόγησης, διπλωμάτων οδήγησης, διαβατηρίων, μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ. Επίσης προγραμμάτισαν κι άλλα ηλεκτρονικά "διευκολυντήρια" διαφόρων μορφών. Παράλληλα,  οι τράπεζες, από κοινού με τις περασμένες κυβερνήσεις, προώθησαν τη χρήση των ηλεκτρονικών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Τώρα η κυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκοπεύει να ενοποιήσει τις κάρτες ή τους κωδικούς σε 1 κωδικό "για όλα τα φακελώματα και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη" ή σε μία ηλεκτρονική κάρτα πολλαπλών χρήσεων. Αυτό ισοδυναμεί με πλήρη υποδούλωση του Έλληνα πολίτη, με πλήρη κατάργηση της προσωπικής του ζωής και της ελευθερίας του.


The graphic design is in the public domain, courtesy of www.pixabay.com

© Copyright ΕιρήνηΒούλγαρη, 2013-2018